Konflikty ve světě jako gymnaziální učivo - Nedělová, Radka (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme tématu Konflikty ve světě pro potřeby geografického gymnaziálního vzdělávání. Práce obsahuje teoretickou část, podávající charakteristiku různých typů konfliktů, přehled všech významnějších konfliktů odehrávajících se ve světě a případovou studii na téma Občanská válka v jižním Súdánu. Práce je dále vybavena pracovními listy a výukovou prezentací.