Návrh GIS systému s využitím open source prostorové databáze Spatialite - Zvara, Ondrej (2013)
Cílem bakalářské práce je navrhnutí a implementace GIS pro malou obec v ČR. Veřejně dostupná aplikace na webové platformě využívá jako datové úložiště SpatiaLite - prostorovou nadstavbu databáze SQLite. Pomocí PHP skriptů komunikuje databáze s prezentační vrstvou, reprezentovanou OpenLayers API. Interaktivita mapy je zabezpečena pomocí JavaScript a jQuery skriptů. Pro zabezpečení databázového souboru je využita knihovna SQLCipher. Většina použitých technologii má open-source charakter. Práce obsahuje CD s vytvořenou aplikací.