Získávání a příprava podkladů pro tvorbu podrobných map pro orientační běh - Jankovičová, Ivana; Stachoň, Zdeněk, 1980-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje získávání a přípravě podkladů pro tvorbu podrobných map pro orientační běh. Práce shrnuje specifika těchto map, postup a techniku jejich tvorby. Je zaměřena na podkladová data, nastiňuje jejich vývoj a hodnotí jejich dostupnost, využitelnost a kvalitu z výškopisného a polohopisného hlediska. Práce se snaží vytvořit universální vzorec způsobu hodnocení a výběru kvalitních podkladů pro mapování v daném území.
This thesis focuses on data collection and development for the creation of detailed maps for orienteering. The paper summarizes the specifics of these maps, procedures and techniques of their creation. Thesis focuses on the underlying data, outlining their progress and evaluates their accessibility, usability and quality in terms of height and position. The work aims to establish an universal formula of evaluation and selection of high-quality data for mapping in the specific territory.
Vedoucí práce: Zdeněk Stachoň
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: mapy; orientační běh; benchmark run; maps; bakalářské práce; bachelor's theses