Návrh atlasu chráněného území - Gajdošová, Kateřina; Stachoň, Zdeněk, 1980-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2013)
V této bakalářské práci se zabývám tvorbou atlasů malého území. V první části je uvedena rešerše existujících atlasů, jejich obsahu i formy. Většina z těchto atlasů jsou závěrečné vysokoškolské práce, oficiálně vyšlo jen minimum. Analyzovány jsou také zdroje dat pro tvorbu jednotlivých map, včetně jejich formy, možnosti získání a použitelnosti. Druhá část se zabývá návrhem obsahu atlasu oblasti soutoku Moravy a Dyje jako území s různým typem ochrany, vytvoření grafického návrhu atlasu a čtyř ukázkových map: ochrany přírody, solitérních a starých stromů a krajinného krytu v letech 1938 a 2009.
In this thesis we study creating of small area atlases. In first part of the thesis is described the research of existing atlases, their content and form. Most of these atlases are final thesis, only minority of them was released officially. Also data sources for creation of maps are analyzed, their forms, accessibility and usability. The aim of the second part is to create content of atlas of the Morava and Dyje confluence area, considered as the area with different type of protection. This part also describes creating of atlas graphic design and four example maps are included: the protection of nature, the solitary old trees and the land cover/land use between 1938 and 2009.
Vedoucí práce: Zdeněk Stachoň
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: atlasy; soutoky; tematická kartografie; atlases; confluences; thematic cartography; Morava (řeka : dolní tok); Dyje (Česko a Rakousko : řeka : dolní tok); Morava River Lower Course; Dyje River Lower Course (Czechia and Austria); Dyje River Lower Course; bakalářské práce; bachelor's theses