Vizualizace výškopisného modelu vybraného území Jeseníků - Fasurová, Tereza (2013)
Bakalářská práce se zabývá výškopisným modelováním na příkladu vybrané části Jeseníků. Zkoumá metody výškopisného modelování přístupné v prostředí ArcGIS a jednotlivé vytvořené modely. Cílem práce je vizualizovat model terénu, který nejvíce odpovídá skutečnému reliéfu zpracovávaného území.