Terénní praktikum v okolí Českého Krumlova - Barešová, Barbora, 1991- (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na terénní výuku geografie na středních školách. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje významu terénní výuky v geografii. Poté následuje fyzickogeografická charakteristika modelových lokalit. Praktická část práce obsahuje návrhy dvou terénních praktik v okolí Českého Krumlova. Jedná se o terénní praktika zaměřená na fyzickogeografické prvky v krajině a jejich případné interakce s antropogenními činiteli. Jako modelová území pro terénní praktika byla vybrána lokalita vltavského meandru u obce Holubov a Vyšenské kopce u Českého Krumlova. Terénní praktikum ve Vyšenských kopcích bylo s žáky Gymnázia Český Krumlov zrealizováno a v závěru práce vyhodnoceno.