Stárnutí populace v Jihomoravském kraji v období 1991 až 2011 - Langr, Jan (2013)
Demografické stárnutí populace je velmi dynamický proces, který mění naši společnost. V této práci je stárnutí populace analyzováno na úrovni EU, kde je důraz kladen především na rozdílnost jednotlivých regionů. Dále je v práci také zmapována problematika stárnutí populace v jednotlivých krajích ČR. Následující část se věnuje Jihomoravskému kraji a regionálně geografické analýze poproduktivního obyvatelstva. Součástí práce je také přehled populačních projekcí do roku 2070.