Hodnocení regionu Tišnovsko jako destinace cestovního ruchu - Knoflíčková, Alžběta; Andráško, Ivan; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2013)
Předkládaná práce pojednává o Tišnovsku jako destinaci cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je posoudit možnosti a kvalitu cestovního ruchu na Tišnovsku a dále určit jak destinaci vnímají její návštěvníci dle různých aspektů. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická a jsou v ní shromážděny dostupné informace o cestovním ruchu v regionu. Druhá část je praktická a zabývá se interpretací výsledků dotazníkového šetření, které probíhalo v několika klíčových částech regionu. Dotazníky byly určeny návštěvníkům regionu a jejich účelem bylo zjistit, jaké mají návštěvníci o regionu povědomí a jak zde byli spokojeni. Závěrem jsou zhodnoceny zjištěné výsledky, které nám ukazují celkovou situaci z hlediska cestovního ruchu na Tišnovsku.
The thesis deals with the region about Tišnovsko as a tourist destination. The aim of the thesis is to describe and evaluates options and quality of tourism in Tišnovsko and identify the way the visitors perceive destination and its various aspects. The thesis is divided into two main parts. The first one is more theoretical and it covers the general, but also more specific information about the tourism in region. The second part is more practically oriented and deals with the interpretation of results of questionnaire survey, which took place at several key parts of the region. The purpose of questionnaire survey was to obtain information regarding the perception of the destination by their visitors. In conclusion are evaluated results which shows us general situation in terms of tourism in Tišnovsko region.
Vedoucí práce: Ivan Andráško
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: cestovní ruch -- Česko; tourism -- Czechia; tourism; Tišnov (Česko : oblast); Tišnov Region (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses