Městské vyloučené lokality - Jiskrová, Barbora (2013)
Bakalářská práce se zabývá tématem městských sociálně vyloučených lokalit. Je rozdělena do několika částí. V první teoretické a rešeršní části bude vymezen nejprve proces a příčiny sociální exkluze. Dále bude následovat stěžejní pojem celé práce, a to rezidenční segregace, její vysvětlení, průběh a důsledky. Následně bude uvedeno několik prostorových forem segregace v městských lokalitách - v práci se budeme dále věnovat převáženě vzniku a vývoji českých sociálně vyloučených lokalit. Podrobněji vymezeny a popsány budou tyto lokality vyskytující se v rámci města Brna. V daných oblastech proběhlo i terénní šetření pomocí kvalitativních metod výzkumu, rozbor a interpretace výsledků je zahnuta v poslední části práce.