Regionálně geografická analýza zemědělství v SO ORP Mikulov - Hroudná, Petra (2013)
Tématem bakalářské práce je regionálně geografická analýza zemědělství ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov. Práce je rozdělena na 7 kapitol. V úvodní části jsou popsány fyzickogeografické a socioekonomické charakteristiky území. Dále je pak v práci zachycena situace v zemědělském sektoru před rokem 1989, a jaké změny nastaly v českém zemědělství po vstupu do EU po zavedení Společné zemědělské politiky. Hlavní částí jsou základní charakteristiky zemědělství, kde je rozebíráno využití půdního fondu nebo ceny zemědělské půdy. V závěru práce je ukázáno, jaké zemědělské činnosti se podnikatelské subjekty ve zkoumané oblasti nejvíce věnují.