Emisní a absopční spektra nanočástic kovů a jejich slitin - Polsterová, Svatava, 1989- (2013)
V této diplomové práci se věnujeme měření excitace a emise a charakterizaci nanomateriálu ve vodném prostředí. Velká pozornost je dána lokalizované povrchové plasmonové resonanci. Vlnová délka excitačního či emisního maxima závisí na velikosti, tvaru a materiálu částice. Částice byly zkoumány absorpční, fluorescenční spektroskopií, měřením dynamického rozptylu světla a elektroforeticky rozptýleného světla.