Jazyky a písma světa - Marek, Petr (2013)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá jazyky a písmy světa. Hlavním cílem bylo vytvořit pro toto téma podkladové materiály využitelné gymnaziálními učiteli zeměpisu. Podklady se skládají z učebnice a prezentací v elektronické podobě, jež poslouží při výuce. Dalšími částmi jsou pracovní listy pro procvičení dané problematiky a testy pro zpětnou vazbu. Patří sem také rozšiřující příloha o jazycích v elektronické podobě. Metodická příručka pro učitele potom radí, jak se všemi těmito materiály pracovat. Problematika jazyků a písem světa, která je pokládána za součást všeobecného vzdělání, je velmi dynamická a komplexní. Z toho důvodu byly využity nejnovější prameny a předkládané podkladové materiály obsahují velkou míru vysvětlení a množství grafických výstupů.