Přínos analýzy DNA pro diagnostiku roztroušené sklerózy - Kobsová, Nikol (2013)
Náplní předkládané bakalářské práce je zhodnocení genetického rizika v roztroušené skleróze. První část obsahuje charakteristiku tohoto onemocnění. V druhé části jsou popsány geny ovlivňující vnímavost nemoci u jednotlivců, výsledky studií dvojčat a environmentální faktory, zvláště vitamin D. U vitaminu je vysvětlen jeho mechanismus působení na DNA.