Program XPPAut - Protivínský, Tomáš (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou dynamických systémů v programu XPPaut. Prostřednictvím ukázkových příkladů ilustruje široké možnosti použití programu pro řešení různých problémů z oblasti dynamických systémů. Účelem práce je nabídnout doplňující studijní materiál pro předmět Nelineární dynamika a její aplikace, obsahu předmětu odpovídá výběr zahrnutých témat. U spojitých dynamických systémů se práce zabývá hledáním singulárních bodů, určením jejich stability a topologickou klasifikací. U diskrétních systémů ukazuje vykreslení pavučinového diagramu a analýzu systému v závislosti na parametru. Práce popisuje možnosti analýzy základních typů bifurkací a chaotických systémů.