Pokročilé techniky credit scoringu - Kovář, Jan (2013)
Práce se zabývá výstavbou scoringových modelů predikujících pravděpodobnost nesplácení úvěru dlužníkem. Jsou popsány čtyři techniky credit scoringu - logistická regrese, lineární diskriminační analýza, model lineárního programování a neuronové sítě. Důraz je kladen na poslední z nich, se zaměřením na vícevrstvé sítě. Je odvozen učící algoritmus strategie zpětného šíření. Na konkrétním datovém souboru z oblasti credit scoringu jsou vyvinuty a srovnány všechny uvedené typy modelů. Použitým softwarovým prostředím je systém SAS.