Rozšíření logistické regrese směrem k nelineárním modelům - Oprendek, Radovan (2013)
Cieľom práce je overiť aplikačné charakteristiky modelu logistickej regresie a jej rozšírenia v zmysle skladania logistických regresií pomocou neurónovej siete. Modely sú skonštruované a porovnávané na dvoch dátových súboroch z prostredia odhadu rizika spotrebiteľských úverov. Z hľadiska stanovených kritérií a na daných dátach nemožno povedať, že by nelineárny model neurónovej siete dosahoval presnejšie predikcie ako model logistickej regresie.