Nabytí vlastnického práva od neoprávněného v českém a rakouském právu - Dobrovolná, Eva, 1985- (2013)
Rigorózní práce se zabývá nabytím vlastnického práva od neoprávněného v české a rakouské právní úpravě. Řeší základní problémy nabytí od neoprávněného a konflikt zájmů vlastníka a nabyvatele v dobré víře. V rigorózní práci jsou analyzovány konkrétní požadaky na nabytí vlastnického práva v dobré víře (zejména požadavky na převod vlastnického práva, dobrou víru a úplatnost nabytí). Práce také oba srovnávané právní řády zkoumá na pozadí návrhu Společného referenčního rámce jako významného projektu evropského soukromého práva.