Požadavky zadavatele na kvalifikaci ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Šilhánek, Michal (2012)
Cílem této rigorózní práce je systematicky analyzovat a provést popis kvalifikačních kritérií stanovených zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Dále je v tomto kontextu kladen také důraz na základní zásady stanovené zákonem o veřejných zakázkách, a to zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace. Práce také zohledňuje evropskou legislativu a zejména rozhodovací praxi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.