Majetková podstata jako základní právní institut insolvenčního práva - Podařilová, Lucie (2012)
Tématem této práce je majetková podstata jako základní právní institut insolvenčního práva. Cílem této práce je za pomoci komparace s původní právní úpravou a zahraničními právními úpravami (rakouskou, německou a slovenskou) upozornit na základní shody a rozdíly, vyložit nová a problematická ustanovení zákona a vystihnout úspěšnost rekodifikace českého insolvenčního práva ve vazbě na majetkovou podstatu.