Stanovení krevní skupiny AB0 a antigenu D - porovnání aglutinačních metod - Rojková, Romana (2013)
Vyšetření krevní skupiny AB0 a antigenu D patří mezi základní vyšetření imunohematologických laboratoří. Pro svou jednoduchost a ekonomičnost jsou využívány aglutinační testy. Tyto testy lze provádět několika metodami. Cílem mé práce bylo vyšetřit krevní skupinu AB0 a antigen D pomocí aglutinace zkumavkovou metodou, aglutinací v mikrotitračních destičkách, sloupcovou aglutinací, E.M. technologií a jednotlivé metody mezi sebou porovnat.