Glomerulární filtrace, odhad rychlosti z clearance endogenního kreatininu a sérových hladin cystatinu C a kreatininu enzymaticky - Šoukalová, Dagmar (2013)
Tato bakalářská práce podává obecný přehled o možnostech vyšetřování glomerulární filtrace a diagnostice renálních onemocnění. První část práce představuje seznámení s teorií týkající se anatomie, fyziologie a patologie ledvin a metodikou vyšetřování glomerulární filtrace. Ve druhé části jsou zpracována shromážděná data a porovnána výpovědní hodnota výsledků odhadů rychlosti glomerulární filtrace zkoumanými metodami.