Rezistence invazivních bakteriálních patogenů k antimikrobním přípravkům - Procházková, Petra; Kolář, Milan, 1964-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2013)
Bakteriální rezistence je v současnosti jeden z nejzávažnějších problémů medicíny na celosvětové úrovni. Důvodem je zejména neustálé narůstání počtu bakteriálních kmenů s nebezpečným fenotypem rezistence Infekce vyvolané těmito kmeny mohou být vlivem selhání antibiotické léčby pro pacienta často život ohrožující. K tomuto účelu byla vytvořena Evropskou komisí (ECDC) databáze EARS-Net, shromažďující informace o nejčastěji se vyskytujících bakteriálních původcích invazivních infekcí.
Bacterial resistance is currently one of the most serious problem of medicine at the global level. The reason is constant increase in the number of bacterial strains with dangerous fenotype. Infection caused by these strains might be due to failure of antibiotic treatment often life threating. For this purpose was created by European commission (ECCDC) the EARS-Net, which gathering information about the most common bacterial agents of invasive infections.
Vedoucí práce: Milan Kolář
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: antibiotická rezistence; EARS-Net; invasive pathogens; invazivní patogeny; Drug Resistance, Microbial; bakalářské práce