Exprese vybraných antigenů na buňkách chronické lymfocytární leukemie - Spáčilová, Hana; Doubek, Michael, 1972-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2013)
Předmětem této bakalářské práce je analýza exprese vybraných antigenů na souboru pacientů s diagnózou chronické lymfocytární leukemie (CLL). Vzorky krve pacientů byly analyzovány průtokovou cytometrií. Denzita antigenů byla hodnocena na zdravých B-lymfocytech a na nádorové populaci. Výsledky exprese antigenů byly korelovány s léčbou nemocných a jejími výsledky.
The aim of this bachelor’s thesis is the analysis of selected antigens expression in patients with chronic lymfophocytic leukemia (CLL). The blood samples were analyzed by flow cytometry. The density of selected antigens was measured on the physiologic B-lymfocytes and leukemia cell population. Results of antigen expression were correlated with the therapy and therapy results in CLL patients.
Vedoucí práce: Michael Doubek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: antigeny; chronická lymfatická leukemie; průtoková cytometrie; Antigens; Flow Cytometry; Leukemia, Lymphocytic, Chronic, B-Cell; bakalářské práce