Stratigrafie a faciální vývoj vybraných výchozů famenu a spodního karbonu v jižní části Moravského krasu. - Weiner, Tomáš (2013)
Práce je zaměřena na konodontovou biostratigrafii a faciální vývoj vybraných výchozů líšeňského souvrství (famen) v jižní části Moravského krasu. Konodontové vzorky a výbrusy byly získány z profilů z oblasti u Ochozi u Brna, z okolí Hostěnic a ze západního lomu Mokrá. Litologická schémata profilů vychází z makroskopického pozorování v terénu. Mikrofacie ve výbrusech byly stručně kvalitativně popsány s použitím Dunhamovy klasifikace. Nejstarší zaznamenaná konodontová asociace pochází z rozpětí nejsvrchnější Palmatolepis crepida až svrchní Palmatolepis rhomboidea a nejmladší vzorky lze zařadit do rozpětí zón Palmatolepis gracilis expansa. Další vzorky poskytly různé konodontové asociace náležící zónám Palmatolepis marginifera, Palmatolepis rugosa trachytera a Palmatolepis perlobata postera. Všechny studované profily zahrnovaly polohy anoxického až hypoxického annulata eventu s. l. náležícího do svrchní části konodontové zóny Palmatolepis rugosa trachytera.