Polyfarmakoterapie u geriatrických pacientů - Bezděková, Jitka (2013)
Práce pojednává o tématu Polyfarmakoterapie u geriatrických pacientů. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Úkolem teoretické části práce je nastínit základní prvky farmakoterapie ve stáří. Definuje důležité pojmy, popisuje změny organismu ve stáří a vliv těchto změn na farmakoterapii, upozorňuje na specifika geriatrické farmakoterapie a problémy s nimi spojených. Empirická část je založena na kvalitativní metodě sběru dat pomocí polostrukturovaného rozhovoru u souboru sestávajícího z 9 respondentů ve věku nad 65 let. Cílem bakalářské práce bylo poukázat na problematiku polyfarmakoterapie u seniorů.