Znalosti všeobecných sestier o ochoreniach štítnej žľazy - Končitíková, Gabriela (2013)
ANOTÁCIA Priezvisko a meno autora: Končitíková Gabriela Inštitúcia: Masarykova univerzita Lekárska fakulta Katedra ošetrovateľstva Názov práce: Znalosti všeobecných sestier o ochoreniach štítnej žľazy Vedúca práce: PhDr. Andrea Pokorná, Ph.D. Počet strán: 118 Počet príloh: 3 Rok obhajoby: 2013 Kľúčové slová: štítna žľaza všeobecná sestra ochorenia štítnej žľazy starostlivosť o pacientov s ochorením štítnej žľazy znalosti Bakalárska práca sa zaoberá znalosťami všeobecných sestier o ochoreniach štítnej žľazy. Teoretická časť bakalárskej práce popisuje ochorenia štítnej žľazy, príčiny, príznaky a liečbu, odlišnosti vzhľadom k veku pacientov, akútne stavy, vyšetrovacie metódy a liečbu. Empirická časť zahŕňa analýzu a výsledky dotazníkového prieskumu, ktorý bol zameraný na znalosti všeobecných sestier o ochorení štítnej žľazy. Z výsledkov vyplynuli dobré znalosti sestier. Najväčším problémom je znalosť referenčných hodnôt hormónov ŠŽ.