Znalosti rodičů o poskytování první pomoci dětem předškolního věku - Vránková, Veronika (2013)
Bakalářská práce zjišťuje znalosti rodičů o poskytování první pomoci dětem předškolního věku. Teoretická část se zabývá dětskou první pomocí (důležité pojmy o dítěti, vztahující se k první pomoci, historie první pomoci, důležité pojmy v první pomoci, první pomoc ve vybraných stavech). Empirická část obsahuje analýzu dat získaných z dotazníkového šetření mapujícího znalosti rodičů o poskytování první pomoci dětem předškolního věku, subjektivní zhodnocení samotnými rodiči, zjištění, zda vědí, kde se můžou v první pomoci dále vzdělávat, a zda o to vůbec mají zájem. Bakalářská práce může posloužit, jako stručný manuál ke zvýšení informovanosti rodičů o první pomoci.