Tektonika krystalinika v údolí Doubravy u Chotěboře - Dvořák, Martin (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o tektonických a strukturních poměrech v údolí Doubravy u Chotěboře. Snaží se ověřit a upřesnit dřívější mapovací průzkumy v užším měřítku a přispět tak k lepšímu pochopení tektonických vztahů. Změřeny byly planární a lineární stavby a struktury křehkého porušení. Na základě vyhodnocených dat byly zhotoveny konturové diagramy a zaznamenány výsledky.