Hydrotermální mineralizace u Rozdrojovic - Lontrasová, Aneta (2013)
Tato práce se věnuje bližšímu popisu křemenné žíly nedaleko obce Rozdrojovice, který zahrnuje i její přesnější minerální složení a studium fluidní inkluzí v křemeni. Práce popisuje geologii oblasti a hydrotermální mineralizaci v brněnském masivu. Za účelem zjištění hlavních minerálů a petrografických vlastností inkluzí byla provedena optická mikroskopie. Poté následovalo mikrotermometrické měření, v rámci něhož byla provedena metoda homogenizace a kryometrie.