Kontaminace chlorovanými uhlovodíky v bývalém areálu Vlněny - Vnučková, Jana (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání procesů v původním a podpořeném prostředí přirozené atenuace v bývalém areálu Vlněny, kde byla prokázána kontaminace saturované zóny chlorovanými uhlovodíky. Hlavním ukazatelem rozdílu byla rychlost probíhajících degradačních reakcí, jenž jsou kvantifikovány hodnotami rozpadových konstant jednotlivých kontaminantů namodelovaných v programu BIOCHLOR. Výsledné hodnoty dokazují rychlejší průběh rozpadu kontaminantů v prostředí podpořené přirozené atenuace.