Sekundární přeměny ve vápencích na ložisku Mokrá - Dvořáková, Pavla (2013)
V této bakalářské se věnujeme popisu a charakteru tmavých alterací ve vápencích na ložisku Mokrá v oblasti středního lomu. Pro řešení této problematiky byla zvolena strategie synergie tří přístupů - teoretické- mapové, terénní a laboratorní analýzy. Byly lokalizovány a popsány tři lokality s rozdílným charakterem černých alterací.