Povrchová morfologie Lažánecko-Heroltického krasu - Ludvík, Jiří (2013)
Práce prohlubuje znalosti o dosud nedostatečně zdokumentovaném Lažánecko-Heroltickém krasu. Byly zaměřeny vchody do jeskyní, závrty, ponory, vývěry a proveden jejich popis s fotodokumentací. U potoků protékajících krasovým systémem byly měřeny průtoky, vodivosti a teploty. Získaná data budou využita při zadávání do JESO.