Detekce mikroorganismů s využitím elektrochemiluminiscenčních biosensorů - Šustr, David (2013)
Diplomová práce se zabývá užitím elektrochemiluminiscenčního jevu v technice heterogenního imunostanovení. Jako pomocná a referenční metoda sloužilo stanovení pomocí křemenných mikrovážek. V teoretické části jsou uvedeny principy použitých metod, úvod do problematiky imunostanovení a teoretické základy modifikačních a konjugačních technik použitých v práci. Při vypracování diplomové práce byla sestavena a odzkoušena vlastní aparatura pro měření elektrochemiluminiscenční reakce. Za tímto účelem bylo také vyrobeno několik typů průtočných cel. Dále jsou popsána a zhodnocena provedená měření, která postupně směřují k samotnému elektrochemiluminiscenčnímu heterogennímu imunostanovení a jeho srovnání se stanovením pomocí křemenných mikrovážek.