Studium puklinového porušení vrtných jader z vybraných granitoidů Českého masivu - Maňák, Lukáš (2013)
Tato práce se zaměřuje na studium vrtných jader z vybraných lokalit v Českém masivu. Cílem práce bylo popsat pukliny na vrtných jádrech z hlediska tektonického, morfologického a takto získaná data porovnat s daty získanými z měření akustickou televizí. Z takto získaných dat provést orientační analýzu puklinových systémů. Použitím metod makroskopického popisu a akustické televize lze získat kompletní data o puklinách ve vrtech. Četnost puklin oběma měřeními se dá považovat za shodné. Orientace propustných puklin je shodná s napěťovým polem střední evropy.