Afinitní chromatografie dehydrogenas - Vlach, Jan (2013)
Tato práce se zabývá jednou z významných metod separace dehydrogenas, afinitní chromatografií. Součástí práce je rešerše shrnující současné poznatky o průběhu a použití afinitní chromatografie dehydrogenas a faktorech, které ovlivňují její průběh. Zároveň práce zkoumá možnosti přípravy nosičů a preparátů využitelných pro tuto metodu. V praktické části si autor klade za cíl provést analýzu účinnosti vybraných afinitních nosičů.