Stanovení vitamínu D separační a imunochemickou technikou - Lelovičová, Klaudia (2013)
V současnosti rozeznáváme dva hlavní typy metod, kterými se stanovuje vitamín D, konkrétně 25-hydroxyvitamín D. Jedná se o separační metodu a o imunochemickou metodu. Obě metody stanovení koncentrace 25-hydroxyvitamínu D mají své výhody a nevýhody. Práce obsahuje praktické porovnání separační a imunochemické metody na souborech dat reálných vzorků a kontrolních materiálů.