Současné trendy korekce presbyopie, srovnání výhod jednotlivých typů korekčních pomůcek - Šebestová, Michaela (2013)
Tato práce se zabývá problematikou trendů v korekci presbyopie a srovnání jednotlivých korekčních pomůcek. V úvodní teoretické části je zahrnuta problematika akomodace a presbyopie. Dále se práce zabývá korekcí presbyopie jednotlivými korekčními pomůckami i s vysvětlením současných trendů. Ve výzkumné části jsou ověřovány teoretické předpoklady co se týče trendů jednotlivých korekčních pomůcek. Hlavním cílem bylo zjistit jaký typ korekční pomůcky je využíván před vyšetřením a po vyšetření a také porovnat jejich jednotlivé výhody a nevýhody.