Screening heteroforií a heterotropií v populaci využitím zakrývací a odkrývací zkoušky - Cvancigerová, Gabriela; Kříž, Pavel, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá screeningem heteroforií a heterotropií v populaci využitím zakrývací a odkrývací zkoušky. Teoretická část se věnuje popisu binokulárního vidění, heteroforiím a heterotropiím, uvádí přehled metod vyšetření binokulárního vidění s podrobnějším popisem zakrývací zkoušky a nastiňuje možnosti korekce poruch binokulárního vidění. Cílem praktické části je zjistit zastoupení heteroforií a heterotropií v populaci.
This thesis focuses on screening heterophorias and heterotropias in the population using cover/uncover test. The theoretical part shows the description of binocular vision, heterophorias and heterotropias, provides an overview of methods for testing binocular vision with more detailed description of the cover/uncover test and outlines the options of correction the anomalies of binocular vision. The purpose of the practical part is to find out the representation of heterophorias and heterotropias in the population.
Vedoucí práce: Pavel Kříž
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: heteroforie; heterophoria; heterotropia; heterotropie; vidění binokulární; Vision, Binocular; diplomové práce