Screening heteroforií a heterotropií v populaci využitím zakrývací a odkrývací zkoušky - Cvancigerová, Gabriela (2013)
Diplomová práce se zabývá screeningem heteroforií a heterotropií v populaci využitím zakrývací a odkrývací zkoušky. Teoretická část se věnuje popisu binokulárního vidění, heteroforiím a heterotropiím, uvádí přehled metod vyšetření binokulárního vidění s podrobnějším popisem zakrývací zkoušky a nastiňuje možnosti korekce poruch binokulárního vidění. Cílem praktické části je zjistit zastoupení heteroforií a heterotropií v populaci.