Nové výzkumy savčí mikrofauny jeskyně Za Hájovnou (Javoříčský kras) - Vöröš, Dominik (2013)
Práce je zaměřená na studium hrabošů (Arvicolinae) z jeskyně Za Hájovnou (Javoříčský Kras). Fosilní materiál byl separován z vrstev v oblastí Komínu I (Vykopaná chodba) a Propástky I a II (Narozeninová chodba). Součástí je stručné geomorfologické a geologické začlenění zájmové oblasti. Výsledkem je popis dentálního materiálu a následná determinace. Biostratigrafické a paleoekologické vyhodnocení hrabošů z Komínu I ukázalo, že vrstvy sedimentovaly v závěru středního pleistocénu, přičemž ve studovaném profilu byly zaznamenány klimatické oscilace. U Propástky I a II vrstvy sedimentovaly během teplého období v průběhu biozón Q3 až Q4.