Vztah četnosti a magnituda seismických jevů v sv. části Českého masivu - Hanychová, Radka; Havíř, Josef; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje přirozené i indukované seismicitě severovýchodní části Českého masivu a vztahem mezi magnitudem a četností těchto jevů. Za pomoci regresní analýzy dat z ÚFZ a GFÚ byl vypočítán parametr b Gutenberg-Richterova vztahu pro přirozené i indukované seismické jevy.
This thesis study natural and mining-inducted seismicity in northeastern part of Bohemian massif and relation between magnitude and frequency of these events. With help of the regression analysis of data from IPE and IG was calculated parameter b of the Gutenberg-Richter relation for the natural and mining-inducted seismic events.
Vedoucí práce: Josef Havíř
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: seizmicita -- Česko; zemětřesení -- Česko; earthquake -- Czechia; earthquake; seismicity -- Czechia; seismicity; Český masiv; hornoslezská pánev (Česko a Polsko); Bohemian massif Mountains; Upper Silesian Basin (Czechia and Poland); Bohemian massif; bakalářské práce; bachelor's theses