Badenští měkkýši z nového vrtu v Lomnici u Tišnova - Mihulková, Klára (2013)
V předložené bakalářské práci jsem shrnula dosavadní poznatky o nálezech měkkýšů v okolí Lomnice u Tišnova. Z jader nového vrtu LOM 1 (hloubka 21 m), jsem zpracovala a systematicky určila nalezené schránky měkkýšů. Determinovala jsem celkem 18 druhů. Z celkového počtu určených exemplářů převažovala třída Gastropoda (12 druhů) nad třídou Bivalvia (4 druhy) a třídou Scaphopoda (2 druhy). Ve studovaném materiálu převažovaly rody Turritella, Roxania, Turbonilla, Lunatia, Corbula a Nuculana.