Porovnání relativního počtu hypochromních a hyperchromních erytrocytů z analyzátorů a z morfologického hodnocení erytrocytů ve skenovacím zařízení CellaVision DM96 - Bednářová, Pavlína (2013)
Hypochromní (HPO) a hyperchromní (HPR) erytrocyty jsou přítomny především v krvi pacientů s anémií. Běžně se anémie posuzují také na základě vyšetření hodnot MCH a MCHC, které patří mezi nejčastěji stanovované parametry krevního obrazu. Novější vydávané parametry HPO a HPR mohou napomáhat laboratořím k upřesnění stávajících výsledků MCH a MCHC. Záměrem mojí práce je porovnat relativní počty hypochromních a hyperchromních erytrocytů mezi analyzátory Abbott CELL-DYN Sapphire a Sysmex XE-5000 s morfologickým hodnocením erytrocytů ve skenovací jednotce CellaVision DM96.