Příklady využití markovských řetězců se spojitým časem - Štukovská, Petra, 1988- (2013)
V této diplomové práci se věnujeme příkladům využití markovských řetězců se spojitým časem, které jsou prokládány teorií nezbytnou k pochopení řešených příkladů na homogenní markovské řetězce, Poissonův proces, proces vzniku a zániku a systémy hromadné obsluhy. Dále jsou zde uvedeny vytvořené funkce v MATLABu pro řešení těchto úloh. Na závěr se tato práce věnuje simulacím konkrétních systémů hromadné obsluhy pomocí funkcí v MATLABu. Tento text by měl najít využití jako studijní materiál k předmětům Markovské řetězce a Stochastické modely.