Neparametrické odhady ROC křivek - Pluháčková, Hana (2013)
Tématem této diplomové práce jsou neparametrické odhady ROC křivek. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V První kapitole jsou obsaženy základní definice a věty o ROC křivkách a jejich konstrukci. Druhá kapitola pojednává o neparametrických odhadech, přičemž začíná jedním parametrickým odhadem tj. binormálním. Dále jsou zde empirické odhady, jádrové odhady a ROC křivka jako distribuční funkce náhodné veličiny. Třetí a čtvrtá kapitola obsahuje simulační studie a srovnání jednotlivých metod.