Přístroje na měření vrcholové lámavosti brýlových čoček - Trtek, Tomáš; Petrová, Sylvie, 1953-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2013)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Trtek Tomáš Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta Katedra optometrie a ortoptiky Název práce: Přístroje na měření vrcholové lámavosti brýlových čoček Vedoucí práce: Mgr. Sylvie Petrová Počet stran: 88 Počet příloh: - Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: fokometr, sférometr, tórometr, Shack-Hartmannův senzor,čočkový analyzátor Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti měření vrcholové lámavosti čoček. Popisuje funkci, způsob obsluhy a faktory ovlivňující přesnost měření sférometrem, tórometrem, mechanickými a dalšími typy fokometrů. Práce se také zabývá Shack-Hartmannovým senzorem, který je součástí všech moderních typů digitálních fokometrů využívajících technologie Wavefront
ANNOTATION Surname and first name: Trtek Tomáš Institution: Masaryk University, Faculty of Medicine Department of optometry and orthoptics Title of the work: Instruments for measuring focal length of corrective lenses Supervisior of the work: Mgr. Sylvie Petrová Number of pages: 88 Number of enclosures: - Year of defense: 2013 Key words: Lensmetr, Lens clock, Shack Hartmann sensor, Lens Analyzer
Vedoucí práce: Sylvie Petrová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: čočky brýlové; optometrie -- prístrojové vybavení; sférometr; Shack-Hartmannův senzor; tórometr; Optometry; bakalářské práce