Přístroje na měření vrcholové lámavosti brýlových čoček - Trtek, Tomáš (2013)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Trtek Tomáš Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta Katedra optometrie a ortoptiky Název práce: Přístroje na měření vrcholové lámavosti brýlových čoček Vedoucí práce: Mgr. Sylvie Petrová Počet stran: 88 Počet příloh: - Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: fokometr, sférometr, tórometr, Shack-Hartmannův senzor,čočkový analyzátor Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti měření vrcholové lámavosti čoček. Popisuje funkci, způsob obsluhy a faktory ovlivňující přesnost měření sférometrem, tórometrem, mechanickými a dalšími typy fokometrů. Práce se také zabývá Shack-Hartmannovým senzorem, který je součástí všech moderních typů digitálních fokometrů využívajících technologie Wavefront