Vliv osvětlení na kvalitu a bezpečnost pracovního výkonu - Vrček, Spomenka (2013)
Bakalářská práce "Vliv osvětlení na kvalitu a bezpečnost pracovního výkonu" se zabývá hlavně problematikou osvětlení různých míst. Jako první je tam popsáno světlo a vidění. Práce dále analyzuje různé vlivy světla a záření na člověka a zejména i na oko. Pro lepší porozumění osvětlení v určitých místnostech je potřeba se ještě seznámit s měření a hodnocení denního a umělého osvětlení. Dobré osvětlení se dosahuje také dobrým výběrem světelného zdroje a dobrou znalosti jak ho nejlépe použit. Potom nám osvětlovací soustavy říkají jak je to nejlepší pro nějakou určitou činnost. Na konci práce se dostáváme k popsání osvětlení různých vnitřních prostorů závislé na činnostech, pro které jsou ty místnosti určené.