Sportovní brýlové čočky a barevné filtry - Russnáková, Lucie (2013)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se věnuje sportovním brýlovým čočkám, zejména pak materiálům na jejich výrobu a možnostmi povrchových úprav. Dále se práce věnuje způsobu výroby, potřebným parametrům k výrobě daných brýlí a jejich měřením. Druhá část práce je zaměřena na barevné filtry a jejich použití především u konkrétních sportů.