Technologie výroby brýlových obrub metodou frézování - Malíková, Lucie (2013)
SOUHRN: Tato bakalářská práce představuje ucelený náhled na technologii výroby brýlových obrub metodou frézování. Na začátku práce je popsán historický vývoj brýlových obrub. Dále se práce věnuje rozdělní a popisu materiálů, jejich vlastnostmi a možnými způsoby výroby plastových brýlových obrub. Hlavní část je zaměřena na podrobný rozbor výrobní technologie metodou frézování. Zmíněny jsou i frézovací stroje (frézky) sloužící k výrobě plastových brýlových obrub.